Закупівля м'яса (потреба 2022 року)
Інформація щодо процедур закупівель, оголошених Відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради (Замовник)
На виконання Постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 (зі змінами)
Найменування предмета закупівлі із зазначенням коду |
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі |
Очікувана вартість предмета закупівлі |
Обґрунтування |
||
Технічних та якісних характеристик предмета закупівлі |
Очікуваної вартості предмета закупівлі |
Розміру бюджетного призначення |
|||
свинина м'якиш охолоджений без кістки і без сала (15113000-3-Свинина), філе куряче охолоджене (15112000-6- М’ясо свійської птиці) код ДК 021:2015: 15110000-2 - М’ясо
|
Відкриті торги
|
1 144 000,00 (один мільйон сто сорок чотири тисячі грн. 00 коп.) грн. |
Оцінка якості – м’ясо свинини – нежирні (менше 15 грамів жиру на 100 грамів м’яса) частини тушки - повинно бути вітчизняного виробника, в великих шматках, без кісток і сала, виготовлене згідно ДСТУ 4590:2006, системи НАССР. Має відповідати органолептичним показникам для даного виду товару. М'ясо повинно мати характерний запах доброякісного м’яса, без стороннього затхлого та гнилісного запаху. Зовнішній вигляд: поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання. Колір: від рожевого до червоного. Обов’язкова наявність маркування, якісного посвідчення з вказанням нормативного документа, згідно якого виготовлений продукт, ДСТУ,дати виготовлення, пакування, умов зберігання. Кожна партія товару поставляється з документами, що підтверджують їх якість та безпеку (посвідчення / декларація виробника про якість, санітарно-гігієнічні висновки, ветеринарна довідка (ветеринарне свідоцтво) тощо). Транспортування – товар поставляється з дотриманням гігієнічних вимог в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, забезпечує збереження його споживчих властивостей, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання. Транспортують усіма видами транспорту в критих транспортних засобах згідно з правилами перевезення вантажів, що швидко псуються, чинних на даному виді транспорту. Охолоджене або свіже м’ясо свинини зберігається в холодильниках та транспортується за температури не нижче ніж -1 0С і не вище ніж 6 0С (в залежності від пакування м’яса). Транспортні засоби та/або контейнери, ящики що використовуються для перевезення мають відповідати вимогам статей 25, 44 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Постачання товару – здійснюється Постачальником партіями по заявкам Замовника. Вартість пакування, маркування, транспортування та розвантаження Товару включається в цінову пропозицію. Оцінка якості – згідно з ДСТУ 3143:2013 «М’ясо птиці» системи НАССР. Зовнішній вигляд: добре знекровлені з чистою поверхнею, без згустків крові, залишків кишечника та репродуктивних органів усередині. Ступінь зняття оперення: оперення повністю видалено (дозволено одиничні пеньки чи колодки). Консистенція охолодженого м’яса: м’язи щільні, пружні. Якщо натиснути пальцем, ямка, що утворилася, швидко вирівнюється. Колір м’язової тканини: від блідо-рожевого до рожевого. Колір шкіри: блідо-жовтий з рожевим відтінком або без нього. Колір підшкірного жиру: блідо-жовтий або жовтий. Запах: властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів Обов’язкова наявність маркування, якісного посвідчення з вказанням нормативного документа, згідно якого виготовлений продукт ДСТУ, дати виготовлення, пакування, умов зберігання. Охолоджене м'ясо птиці можна постачати в контейнерах з льодом (замороженою водою) або сухим льодом (СО2), у цьому разі сухий лід не повинен бути в безпосередньому контакті з продуктом. Забороняється постачання підмороженого та/або замороженого м’яса птиці. В охолодженому м’ясі птиці не може бути ознак заморожування та розморожування. Вміст токсичних елементів, афлоксацину В1, гормональних препаратів, антибіотиків та пестицидів у м’ясі птиці не повинен перевищувати рівнів, передбачених Переліком [3] та МТБ №5061 [5] і також встановлених ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000. Вміст радіонуклідів у м’ясі птиці не повинен перевищувати допустимих рівнів, встановлених ГН 6.6.1.1-130 [6]. Вимоги до сировини: для виробництва м’яса птиці використовують сільськогосподарську птицю, яка відповідає вимогам ДСТУ 3136 «Птиця сільськогосподарська для забою». Строк зберігання: для патраних тушок – не більше ніж 5 діб (в залежності від пакування м’яса). Якщо м’ясо птиці запаковане у спожиткові пакування вакуумним способом або у модифікованому газовому середовищі, термін зберігання має бути встановлено на підставі санітарно-епідеміологічної експертизи й дозволу центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я. Транспортування – товар поставляється з дотриманням гігієнічних вимог в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, забезпечує збереження його споживчих властивостей, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання. Транспортують усіма видами транспорту в критих транспортних засобах згідно з правилами перевезення вантажів, що швидко псуються, чинних на даному виді транспорту. Охолоджене м’ясо птиці зберігається в холодильниках та транспортується за температури не нижче ніж 0 0С і не вище ніж 4 0С (в залежності від пакування м’яса). Транспортні засоби та/або контейнери, ящики що використовуються для перевезення мають відповідати вимогам статей 25, 44 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Постачання товару – здійснюється Постачальником партіями по заявкам Замовника. Вартість пакування, маркування, транспортування та розвантаження Товару включається в цінову пропозицію. |
Розрахунок очікуваної вартості здійснений виходячи з: - наявної потреби; - розміру фінансування; - дослідження цінових пропозицій від можливих потенційних постачальників; - дослідження ринкових цін на м’ясо (збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації про ціни на товар, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, у тому числі на спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, дослідження цін на товар у торгівельній мережі) |
1 144 000,00 грн. – кошти місцевого бюджету |