Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Використання мРНК-вакцини для другої дози може бути корисним

Дата: 02.12.2021 08:46
Кількість переглядів: 309

Як наголошує британська Guardian, у Британії вже давно тривають дискусії про використання вакцин різних виробників і, як показало дослідження, введення першої дози від AstraZeneca і другої від Pfizer може бути ефективною стратегією. З'ясувалося, що така комбінація дає вищий захист, ніж традиційне використання обох доз AstraZeneca.

За версією газети, ця стратегія може спрацювати в ситуаціях, коли країни стикаються з дефіцитом вакцин.

Втім, наразі найкращим варіантом залишається використання обох доз однієї вакцини, адже ефективність такого підходу вже показали масштабні клінічні випробування, пише американська NewYorkTimes.

Але, якщо зробити обидві дози одним препаратом неможливо, наприклад, через нестачу вакцин або через ризик тромбозу, то важливо знати, що перейти на іншу вакцину можна.

Минулого тижня канцлер Ангела Меркель отримала другу дозу вакцини від Moderna після першої від AstraZeneca, щоб продемонструвати можливість змішування вакцин

Але газета також наводить попередження незалежних вчених, які кажуть, що оксфордське дослідження "має обмеження", адже в ньому вимірювалися лабораторні дані щодо імунітету, а не власне випадки захворювання.

У будь-якому разі, дослідження комбінації різних вакцин буде продовжуватись.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь