Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Вакцина Astra Zeneka захищає від тяжкого перебігу COVID - 19

Дата: 01.10.2021 13:12
Кількість переглядів: 376

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна, – AstraZeneca. Це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. Вакцина, вироблена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї – AstraZeneca-SKBio, в Індії – Covishield.

За останніми даними досліджень у реальних умовах, тобто після того, як десятки мільйонів людей у всьому світі щепилися цією вакциною, дві дози AstraZeneca захищають від важкої хвороби та госпіталізації з ефективністю 92% для штаму коронавірусу Дельта та 86% для штаму Альфа. Джерело: bit.ly/UK_delta

Різні дослідження показали, що вакцина на 80% зменшує ризик заразитися коронавірусом (bit.ly/3F0LtNe) та майже у два рази зменшує ризик інфікувати ваших невакцинованих близьких і рідних, якщо ви все ж таки захворієте (bit.ly/3CXs9Pe).

На кінець вересня Україна отримала 4,9 млн доз вакцини AstraZeneca різних виробників і вже понад 1,27 млн українців вакцинувались нею. Вакцина доступна у центрах масової вакцинації та пунктах щеплень.

Не зволікайте, запишіться на щеплення та захистіть себе та близьких від COVID-19. Оберіть найближчий пункт щеплень чи центр масової вакцинації на https://list.covid19.gov.ua/ або за телефоном 0 800 60 20 19.

Відповіді на часті запитання про вакцинацію, рекомендації читайте тут: https://vaccination.covid19.gov.ua/faq

#COVID19 #вакцинація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь