80-ті роковини трагедії Бабиного Яру

Дата: 29.09.2021 09:00
Кількість переглядів: 404

Фото без опису

Бабин Яр – одне з найвідоміших пам'ятних місць, пов'язаних із людською трагедією, яка стала символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей. У роки Другої світової війни 1939-1945 – місце нацистського геноциду. Тут починаючи з 29 вересня 1941 і до жовтня 1943 гітлерівці розстріляли понад 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, «саботажники», порушники комендантської години. Він став великою братською могилою для людей багатьох національностей, які на той час волею долі опинилися в Києві.

Пам'ять про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні й є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться! Будемо пам’ятати...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь