Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Як захистити себе в Інтернеті?

Дата: 29.08.2021 16:46
Кількість переглядів: 556

На зображенні може бути: 1 особа, сидить та текст

Тому пропонуємо Вам попіклуватися про власну інтернет-гігієну.

 

- Не тільки логін та пароль…

Встановіть в усіх своїх облікових записах двофакторну автентифікацію. Це допоможе вам вберегти від злому і ваш профіль в Instagram із улюбленими фото, і TikTok-акаунт із тисячами підписників, і навіть банківські рахунки!

- Паролі

Щодо паролей, то є кілька базових правил: не використовуйте один і той самий для багатьох акаунтів (потрібен щоразу новий); використовуйте не тільки літери, а й символи та цифри в паролі; не вибирайте дату народження як пароль.

- Підозрілі посилання

Часто на е-пошту приходять сповіщення про виграш, сенсаційні знижки або навіть ваші фото (іноді шахраї шантажують своїх жертв компроментуючими фото)! У 90% випадків посилання — це інструмент, за допомогою якого у вас намагаються викрасти дані або гроші. Тому ніколи не переходьте за незрозумілими посиланнями!

- Безпека в соцмережах

У жодному разі не публікуйте у відкритому доступі вашу фактичну адресу проживання. Це може бути вкрай небезпечно! Також не варто розміщувати в соцмережах дані про банківські рахунки, особисті документи, фінансову та бухгалтерську інформацію.

- Wi-Fi

У публічних місцях мережі Wi-Fi часто бувають відкритими, незахищеними. Це не означає, що ними не можна користуватися. Навпаки! Проте проводити онлайн-платежі, під‘єднавшись до відкритої мережі, категорично не рекомендуємо!

 

Посилання для перегляду цікавого відео: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь