Як захистити себе в Інтернеті?

Дата: 29.08.2021 16:46
Кількість переглядів: 599

На зображенні може бути: 1 особа, сидить та текст

Тому пропонуємо Вам попіклуватися про власну інтернет-гігієну.

 

- Не тільки логін та пароль…

Встановіть в усіх своїх облікових записах двофакторну автентифікацію. Це допоможе вам вберегти від злому і ваш профіль в Instagram із улюбленими фото, і TikTok-акаунт із тисячами підписників, і навіть банківські рахунки!

- Паролі

Щодо паролей, то є кілька базових правил: не використовуйте один і той самий для багатьох акаунтів (потрібен щоразу новий); використовуйте не тільки літери, а й символи та цифри в паролі; не вибирайте дату народження як пароль.

- Підозрілі посилання

Часто на е-пошту приходять сповіщення про виграш, сенсаційні знижки або навіть ваші фото (іноді шахраї шантажують своїх жертв компроментуючими фото)! У 90% випадків посилання — це інструмент, за допомогою якого у вас намагаються викрасти дані або гроші. Тому ніколи не переходьте за незрозумілими посиланнями!

- Безпека в соцмережах

У жодному разі не публікуйте у відкритому доступі вашу фактичну адресу проживання. Це може бути вкрай небезпечно! Також не варто розміщувати в соцмережах дані про банківські рахунки, особисті документи, фінансову та бухгалтерську інформацію.

- Wi-Fi

У публічних місцях мережі Wi-Fi часто бувають відкритими, незахищеними. Це не означає, що ними не можна користуватися. Навпаки! Проте проводити онлайн-платежі, під‘єднавшись до відкритої мережі, категорично не рекомендуємо!

 

Посилання для перегляду цікавого відео: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь