Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Отримав щеплення. Що далі?

Дата: 11.08.2021 08:18
Кількість переглядів: 378

Фото без опису

Після двох доз вакцини від коронавірусу можна отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію у свого сімейного лікаря. З цим свідоцтвом ви можете поїхати за кордон і, при цьому, не здавати негативний ПЛР чи антиген-тест. Однак українське свідоцтво про вакцинацію визнають лише декілька країн. ZAXID.NET склав перелік країн, які впускають українських туристів, та за яких умов.

Як пояснюють у Центрі громадського здоров’я, лікар має роздрукувати бланк міжнародного свідоцтва на звичайному папері формату А4. Свідоцтво треба заповнити англійською та українською мовами, у друкованому форматі або вручну. Бланк свідоцтва можна завантажити за посиланням.

Аби отримати свідоцтво, з собою необхідно мати закордонний паспорт, адже до свідоцтва вноситимуть номер саме цього документа, а ваше ім’я латинкою має бути записане так само, як у паспорті. Отримавши свідоцтво, переконайтесь, що на ньому стоїть офіційний штамп закладу охорони здоров’я та підпис лікаря.

Зазначимо, що Україна досі тестує цифровий Covid-сертифікат цифровий європейського зразка, який вимагають більшість країн ЄС. Планується, що його можна буде використовувати у додатку «Дія».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь