Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Обстеження кочівних пасік

Дата: 06.07.2021 16:23
Кількість переглядів: 358

За повідомленням Чорнухинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Фото без опису

        02.07.2021р. та 06.07.2021р з  метою недопущення отруєння бджіл засобами захисту рослин комісією в складі  начальника Чорнухинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, провідного спеціаліста відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області та старости Кізлівського старостинського округу виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради  проведені  обстеження кочівних пасік .

Під час обстежень пасічникам наголошено на заходи, вжиття яких дасть можливість уникнути загибелі бджіл, про дії пасічників і органів місцевого самоврядування у випадку отруєння бджіл. Крім того розповіли про діїпасічників і аграрії в періо добробіткусільгоспугідь пестицидами та зразкизаяв і повідомленьпідприємствам, якідадутьможливістьзафіксувати факт існуванняпасіки, постановки кочовоїпасіки на певнійтериторі

Особливу увагу було акцентовано на проведення роз’яснювальної роботи пасічникам про обов’язкову реєстрацію пасік та своєчасному інформуванні органів місцевого самоврядування і користувачів сільськогосподарських угідь про місце розміщення своїх пасік. 

Також наголошено про алгоритм дій у випадкуотруєннябджілхімічнимизасобамизахистурослин. ЗгідноІнструкції з профілактикиотруєннябджіл пестицидами для фіксуваннявипадкуотруєннябджілнеобхідноповідомити орган місцевогосамоврядування, суб’єктгосподарювання, Держпродспоживслужбу, звернутися до національноїполіціїіззаявою. Післяцього проводиться невідкладнеобстеженняпасікикомісією, складання акту та відбір проб бджіл та рослинзіслідамипестицидів. Протягом 24 годин направити на проведенняаналізупроби. Маючиактикомісійногообстеження та результатидосліджень, щопідтверджують факт отруєння, слідписьмовозвернутися до відповідача про добровільневідшкодуваннязбитків. Якщозгоди не досягнуто – слідзвертатися до суду.

Під час бесіди міжучасникамивідбувсяконструктивнийобмін думками та інформацією. На всіпорушеніпитанняспеціалістиДержпродспоживслужбинадаливичерпні та кваліфікованіроз’яснення.

 Посилена роз’яснювальна робота серед осіб, які займаються бджільництвом з метою запобігання отруєння бджолосімей та дотримання як бджоляру так і аграріям правил, що встановлені законодавством України відповідно Державних санітарних і Державних ветеринарних правил, Законів України «Про пестициди і агрохімікати», «Про захист рослин» та «Про бджільництво» триває



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь