Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відтепер державні службовці можуть дізнатися власний рівень цифрової грамотності

Дата: 01.06.2021 11:42
Кількість переглядів: 503

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськість Полтавської ОДА

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія. Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність для державних службовців. Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

«Відтепер державні службовці можуть дізнатися власний рівень цифрової грамотності. В реаліях сьогодення вони обов’язково мають володіти сучасними професійними компетентностями, адже кількість бюрократичних, паперових процедур скорочується і робота державного службовця вже не така, як кілька років тому. Що більше держслужбовців опанують цифрові інструменти і матимуть мотивацію навчатися новому, то продуктивнішою буде їхня робота та легше буде впроваджувати реформи в роботі державного апарату», – розповів Ігор Панченко.

Пройти національний тест для державних службовців та оцінити 30 цифрових компетентностей можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/digigram.

«Після складання національного тесту на цифрову грамотність для держслужбовців кожен отримає електронний сертифікат і зможе вдосконалити свої цифрові навички», – наголосив Ігор Панченко.

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації розповів, що Міністерство цифрової трансформації України активно впроваджує та реалізує проєкт Дія. Цифрова освіта, який включає в себе два напрями:

  • освітню національну онлайн-платформу, яка діє за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/ де розміщено понад 55 різних освітніх серіалів, які є абсолютно безкоштовними і доступними для всіх;
  • мережу освітніх хабів – точок доступу до інтернету та комп’ютерів для громадян, які хочуть навчатися та не можуть зробити це вдома. З переліком хабів в Україні в цілому і на Полтавщині зокрема можна ознайомитися за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/hubs.

«Наразі в області працює понад 170 хабів, які розташовані на базі бібліотек, молодіжних центрів та громадських організацій», – розповів Ігор Панченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь