Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Досвід Чорнухинської громади вивчали колеги з Луганської області

Дата: 31.05.2021 16:00
Кількість переглядів: 710

Протягом 25 – 27 травня за підтримки ООН в Україні, національних проектів «Децентралізація» та «Прямуємо разом» на Полтавщині перебувала делегація громад Луганської області. Однією з показових громад, які презентували Полтавську область та прийняли делегацію, стала наша громада.

Навчальний візит здійснюється в рамках Школи місцевого економічного розвитку, яка реалізується ГО «ДЕСПРО» у межах діяльності ІІ компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мета візиту – вивчення досвіду, кращих практик, ідей та заходів, які використовують територіальні громади Полтавської області для свого місцевого економічного розвитку. В рамках візиту відбулась зустріч з місцевим активом. Селищний голова Олександр Василенко презентував гостям основні дані про розвиток, бюджет громади та її інвестиційні ресурси.

Заступник селищного голови Микола Турчин представив учасникам зустрічі місцеві комунальні підприємства, їх види діяльності, принципи організації їх роботи, виклики та можливості розвитку системи надання комунальних послуг.

Гості відвідали музей Г.С. Сковороди, побували у господарстві СТОВ «Перемога», поспілкувались з його директором Павлом Трейтяком та Гільцівським старостою Юрієм Козленком щодо важливості взаємодії місцевого бізнесу, влади та громади.

Про проектні практики, залучення громадськості та потенціал розвитку підприємництва на території Чорнухинскої громади учасники зустрічі говорили з начальником відділу економічного розвитку та інвестицій виконкому селищної ради Оленою Пенцко. Гостей особливо зацікавили вже реалізовані проектні практики – літературна експозиція музею Г.С. Сковороди, запровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів, створення Центру надання адміністративних послуг, громадські екологічні ініціативи, проекти-переможці бюджету участі та шкільного громадського бюджету області.

З системою надання соціальних та медичних послуг на прикладі соціальної інфраструктури Вороньківського старостату гостей ознайомила начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради Лена Лобко.

Учасники зустрічі відвідали Вороньківський ліцей ім. О.Д. Перелета. Начальник відділу освіти, молоді та спорту виконкому селищної ради Ірина Семегал та директор Вороньківського ліцею Світлана Стасовська поділились досвідом щодо організації та утримання освітньої системи, особливостей інклюзивного виховання.

На завершення візиту гості з Луганщини поспілкувались з регіональним директором ТОВ «Баришівська зернова компанія», депутатом обласної ради Василем Стасовським щодо соціальної відповідальності великого бізнесу та можливостей, які відкриваються для розвитку місцевої громади, через співпрацю різних учасників життєдіяльності громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь