Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Про оплату навчання працівників, які виконують роботи, пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами

Дата: 13.05.2021 11:54
Кількість переглядів: 465

За інформацією відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Фото без опису

Суб’єкти  господарювання, діяльність яких пов’язана із транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами  й агрохімікатами, що згідно з чинним законодавством України (ст. 18 ЗУ «Про захист рослин», ст. 11 ЗУ «Про пестициди і агрохімікати», Постанова КМУ №746 від 18.09.1995 р.) повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи з пестицидами й агрохімікатами. 

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з  питань  безпечного  виконання  роботи  з пестицидами й агрохімікатами, а також медична книжка з висновком медичної  комісії  про  відсутність  протипоказань  за станом здоров'я.                               

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 25.02.2021 № 395 внесено зміни до  Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 лютого 2013 року № 96  та визначено розмір оплати за організацію і проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи, пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами.    

Розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, розраховуються, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом  на 01 січня календарного року.  

Проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами, відповідно до пункту 3.1 «Розміри плати за послуги з питань захисту рослин», становить на одну особу 0,14941 прожиткового мінімуму.   

Для проведення навчання вказаної категорії працівників та отримання допусків (посвідчень) на право здійснення таких робіт необхідно звернутися  з заявою до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: м. Полтава, вул. Воскресенський узвіз, 7  або до спеціалістів Управління фітосанітарної безпеки, які працюють у закріплених зонах обслуговування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь