Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

З 1 березня стартує автоматична індексація пенсій

Дата: 05.03.2021 12:00
Кількість переглядів: 583

За інформаціє Головного управління Пенсійного фонду України

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області в автоматичному режимі завершило індексацію пенсій на підставі постанови Кабінету міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 “Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”.

У постанові зазначається, що у нинішньому році перерахунок пенсій, призначених відповідно до ч. II ст. 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" проводиться з 1 березня.

Індексація передбачає збільшення розміру пенсійних виплат з урахуванням зростання інфляції і збільшення середньої заробітної плати за три попередні роки. Розраховується показник індексації за спеціальною формулою і у нинішньому році становить 11%.

Як свідчить аналіз, збільшення пенсій у кожного різне. Розмір підвищення залежить від страхового стажу та показника заробітної плати, що враховується при обчисленні пенсій. Чим більший у пенсіонера страховий стаж та вищий індивідуальний коефіцієнт заробітної плати, тим більшим буде підвищення пенсії. У середньому, пенсії людей літнього віку які підлягали індексації, зростуть на 270 грн.

У тих випадках, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягав 100 гривень, встановлена щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Відтак мінімальне підвищення з 1 березня становить 100 гривень.

Крім того, згідно з урядовим рішенням щомісячну доплату до пенсії встановили ще одній категорії одержувачів. Йдеться про осіб, які мають повний страховий стаж (30 років - для жінок і 35 років - для чоловіків), але щомісячний розмір їх пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації не досягав 2200 гривень. З 1 березня 2021 року такі пенсіонери одержуватимуть доплату до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Виплачувати перераховані пенсії почнуть з 1 березня у встановленому порядку – через уповноважені банки або через установи «Укрпошти».

Зважаючи на те, що країна продовжує перебувати в умовах карантину, у разі виникнення запитань щодо особливостей проведення індексації пенсій громадяни можуть звертатися до фахівців Фонду дистанційно, а саме, на «гарячу» телефонну лінію Головного управління за номерами:

0-800-50-25-10

(0532) 56-53-29

Чимало корисної інформації можна одержати і більш сучасним способом - через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь