Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулось 4 засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради

Дата: 28.01.2021 11:00
Кількість переглядів: 758

25 січня 2021 року відбулося четверте засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради. На ньому були присутні члени виконкому, начальники відділів виконавчого комітету селищної ради. Вів засідання голова виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Олександр Василенко.

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконкому селищної ради Олена Пенцко повідомила, що План соціально-економічного розвитку розроблено на основі аналізу поточної соціально-економічної ситуації, що склалася на території Чорнухинської територіальної громади, з урахуванням потреб, можливостей та особливостей місцевого розвитку. Пріоритетні напрямки росту Чорнухинської територіальної громади визначено на основі опитування населення, поточного моніторингу громадської думки з урахуванням пропозицій старостинських округів та членів виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради.

Для об’єктивної оцінки результативності реалізації Плану запроваджено ряд індикаторів, що могли б візуалізувати отримані результати. Відповідно до вищезазначених завдань реалізації Плану індикаторами результативності є:

  1. Протяжність відремонтованих доріг, вулиць, тротуарів, пішохідних зон закладів соціальної сфери (км, м).
  2. Кількість населених пунктів, забезпечених пасажирським транспортним сполученням (нас. пунктів).
  3. Кількість створених нових робочих місць.
  4. Зменшення обсягу споживання енергоресурсів у закладах соціальної сфери (м. куб, кВт).
  5. Збільшення кількості підприємців та само зайнятих громадян (осіб).
  6. Функціонування програм підтримки народжуваності.
  7.  Запровадження програми розвитку малого підприємництва.
  8. Збільшення частки громадян, охоплених соціальними послугами та матеріальною підтримкою, які її потребують (осіб).
  9. Збільшення народжених та прибулих на постійне місце проживання.
  10. Площа інвентаризованих земельних ділянок (га, кв км).
  11. Кількість/площа населених пунктів, які мають генеральні плани ( шт./га/кв. км)
  12. Кількість залучених інвестицій (грн.).
  13. Частка бюджетних галузей в структурі сплати ПДФО (%).
  14. Частка витрат на управління в загальній структурі витрат (%).

Моніторинг проводиться за підсумками року. Результати моніторингу оприлюднюються на офіційному сайті Чорнухинської селищної ради Чорнухинського району Полтавської області (https://chornuhynska-gromada.gov.ua), соціальних мережах та засобах масової інформації.

Контроль за реалізацію Плану покладається на Чорнухинську селищну раду та виконавчий комітет Чорнухинської селищної ради Чорнухинського району Полтавської області.

Із звітом «Про роботу Публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди Чорнухинської селищної ради у 2020 році», виступив директор Публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди Чорнухинської селищної ради Микола Булда. Він повідомив, що у зв’язку з карантином, бібліотеки активніше почали працювати онлайн.

У групі «Чорнухинське земляцтво» були презентовані відео до Дня пам’яті жертв політичних репресій, до Дня вишиванки, «Музейна абетка від А до Я», проведено флешмоб до дня хустки. Активно працюють у цьому плані Гілецька та Мокіївська сільські бібліотеки.

На сайті книгозбірні представлені відео до 70-річчя районної бібліотеки для дітей, літературне чаювання «Я просто жінка. Жалію. Плачу. Люблю», поетично-гумористичний пейзаж «І хвилюють душу рідні береги, де Удай і Многа повінчались назавжди», фольк-посиденьки «Краса в хустині нашій споконвічна, як і душа, що з піснею живе», музично-поетичний калейдоскоп «Моя душа і плаче і сміється», до річниці смерті драматурга О. Коломійця та інші.

Втілюючи в життя програму розвитку цифрових навичок громадян, Публічна бібліотека долучилася до національної кампанії із цифрової грамотності населення «Будь на часі», яка доступна в мережі Інтернет.

Працівники Публічної бібліотеки переглянули всі курси, обговорили незрозумілі питання роботи з тим, щоб навчати бажаючих. Був проведений семінар «Бібліотека в цифровому форматі», на якому проведено тренінг для працівників сільських бібліотек-філій.

У лютому проведено 4 групових заняття, на яких перший та другий сезони освоїли 30 чол., третій – 16. Отримали сертифікати 10 чол.

Працівники бібліотеки брали участь у онлайн-семінарах, які проводили обласні бібліотеки, Український інститут книги, Українська бібліотечна асоціація. Всі працівники оволоділи системою електронної звітності ЕСМАР.

Із звітом «Про роботу КЗ «Центр культури і дозвілля» Чорнухинської селищної ради у 2020 році виступив директор комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Чорнухинської селищної ради Олексій Назаренко, який повідомив, що в період пандемії COVID-19 та запровадженого у зв’язку з цим карантину, заборонено приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурно-масових заходів, введені обмеження на перебування людей у приміщенні, а це впливає і на роботу гуртків художньої самодіяльності і на проведення повноцінних репетицій. В нинішніх умовах в основному доводиться проводити заходи лише в онлайн режимі. Для проведення такої роботи в минулому році було придбано відеокамеру. Проведено близько 30 онлайн заходів по відзначенню державних, професійних свят і інших, які переглянули на ютубі, в фейсбуці понад 15000 глядачів.

Також члени виконкому розглянули цілу низку питань («Про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Чорнухинської селищної ради за 2020 рік», «Про внесення змін до складу експертної комісії селищної ради та виконавчого комітету», «Про внесення змін до зведеної номенклатури справ виконавчого комітету селищної ради на 2021 рік», «Про надання одноразової матеріальної допомоги» та ін.), по яких було прийнято відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь