Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Зустріч з народним фольклорним колективом «Червона хустина»

Дата: 16.10.2020 08:37
Кількість переглядів: 375

15 жовтня 2020 року на території літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди біля меморіальної садиби батьків нашого славного земляка і філософа відбулася творча зустріч з народним фольклорним колективом «Червона хустина» Постав-Муківського сільського будинку культури. Фольк-посиденьки «Краса в хустині нашій споконвічна, як і душа, що з піснею живе…» пройшли в рамках засідання клубу за інтересами «Гармонія життя», який діє при Публічній бібліотеці ім. Г.С.Сковороди Чорнухинської селищної ради.

На зустрічі глядачі познайомилися з творчістю фольклорного колективу, почули у їхньому виконанні самобутні українські народні пісні, переглянули епізод випікання короваю з весільного обряду, насолодилися чудовим народним вокалом дев’яти учасниць колективу на чолі з його керівником Валентиню Можчіль.

Привітати колектив «Червона хустина» на свято пісні завітали заступник селищного голови Микола Турчин, завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Віталій Кусков, в.о. старости Постав-Муківського старостату Людмила Можчіль, заслужений працівник культури України, директор Публічної бібліотеки ім. Г.С.Сковороди Микола Булда. Вони подякували учасницям фольклорного колективу за їхню творчість, самобутність та любов до української пісні. Побажали і надалі популяризувати українське пісенне мистецтво, а найголовніше, передати свій пісенний скарб прийдешнім поколінням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь