Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відкрили капітально відреставрований будинок культури та відсвяткували День працівників сільського господарства

Дата: 18.11.2019 10:16
Кількість переглядів: 1539

17 листопада 2019 року капітально відреставрований Вороньківський сільський будинок культури зібрав біля себе близько 500-та чорнушан та гостей Сковородинівського краю аби порадувати нас своїм ошатним та привабливим виглядом. На ремонтно-реставраційні роботи, які тривали майже рік, з бюджету ОТГ використано 1млн. 300 тис. грн. За ці кошти повністю відремонтовано глядацьку залу на 450 місць, гурткові та артистичні кімнати, балкон, фойє та коридори. Окремої уваги заслуговує вишукане сценічне вбрання та сучасне енергозберігаюче освітлення клубного закладу. Пофарбовано фасад приміщення, який нині прикрашає плакат з написом «Чим вище культура тим більше цінується праця».

Дзвінкими  мідними звуками зустрічали гостей свята учасники духового оркестру «Чорнухи» керівник Олександр Ковган. У фойє та коридорах  закладу діяли виставки українського одягу та картин заслуженого художника України Олександра Чередниченка з м.Суми, нашого земляка Григорія Косенка. Неабияк порадувала око автентична виставка жіночих хусток нашої землячки Лідії Шеремет «Хустка мой терновая»-«З батьківської хати, з бабусиної скрині»

У своєму вітальному слові голова селищної ради Олександр Василенко говорив про те, що саме завдяки тісній співпраці усіх органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, спонсорів, не байдужих громадян вдалося здійснити задумане. Він подякував кожному, хто долучився до цієї доброї справи. Подяки виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради він вручив ТОВ «Баришівська зернова компанія» та її благодійному фонду, ДП «Пирятинське лісове господарство», науковцю та екологу, члену національної спілки журналістів України Лідії Шеремет, заслуженому художнику України Олександру Чередниченку, художнику Григорію Косенку, майстру народної творчості Наталії Мацак та учню 11 класу Вороньківського ліцею Валентину Ананченку. Відзначили і працівника ТОВ «Баришівська зернова компанія» Станіслава Кудрика, який повністю відремонтував крісла у глядацькій залі та ремонтно-будівельну бригаду. На святі до присутніх звернулися голова районної ради Надія Кривчун, яка привітала мешканців села Вороньки із відкриттям оновленого будинку культури.

Привітати земляків з визначною подією завітали і наші сусіди – Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь та директор Березоворудського аграрного коледжу Василь Краснюк.

На святі був присутній і президент ТОВ «Баришівська зернова компанія» Євеній Радовенюк, який висловив свою вдячність та захопленість Чорнухинською громадою за тісну співпрацю та порозуміння в усіх сферах діяльності.

Привітав односельців і чорнушан з визначною подією депутат обласної ради, регіональний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василь Стасовський, який надав чималу фінансову та організаційну допомогу у проведенні свята, а також привітав з професійним святом усіх аграрників Чорнухинської громади. Кращі представники аграрного комплексу були нагороджені грамотами виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради.

З музичними та пісенними дарунками завітали на батьківщину Григорія Сковороди митці з Лубенщини, Пирятинської та Засульської ОТГ, учасники художньої самодіяльності КЗ «Центр культури і дозвілля», місцеві аматори.

Свято пройшло на високому ідейно-художньому рівні, бо усе було від душі, від щирого серця.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь