Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Інформація Держпродспоживслужби

Дата: 18.03.2019 11:50
Кількість переглядів: 765

Інформація Чорнухинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Чорнухинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує, що територіальними органами Держпродспоживслужби в містах та районах Полтавської області проводиться державна реєстрація потужностей.

Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 22.07.2014 р. № 1602-VII (далі-Закон), потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, підлягають державній реєстрації в порядку, затвердженому наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12.03.2016 за № 382/28512.

В статті Закону зазначено, що первинне виробництво включає в себе виробництво та вирощування продукції, у тому числі збір урожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин, а також потужності, а саме споруди або комплекси споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, територія, що використовується у виробництві, обігу. Також зазначено, що фізичні особи, якщо вони проводять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів, належать до операторів ринку. Діяльність пасік, що знаходяться у власності фізичних осіб, теж підпадає під визначення первинне виробництво, так як виробляється первинна продукція тваринного походження.

Статтею 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» передбачено відповідальність за виробництво та/або обіг харчових продуктів з незареєстрованої потужності, в тому числі і пасіки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь