Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Виставка живопису і графіки Миколи Лисенка

Дата: 08.06.2023 16:13
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

02 червня 2023 року у Галереї мистецтв Чорнухинського літературно-меморільного музею Г.С. Сковороди відкрилася ювілейна виставка живопису та графіки нашого земляка, художника та громадського діяча Миколи Лисенка.

На виставці представлено три серії графічних робіт «Французький вузлик», «Сковородіана», «Чорнухинщина часів Гетьманщини» та частина живописних полотен автора. З чималою частиною робіт Миколи Яковича присутні ознайомилися з екрану проектора, адже більшість з них знаходяться у приватних колекціях, як в самій Україні так і за її межами.

Привітати художника завітали селищний голова Олександр Василенко, який подякував митцю за вагому творчу роботу, привітав його з наступаючим ювілеєм та вручив Почесну грамоту Чорнухинської селищної ради, а заслужений працівник сільського господарства України, депутат Полтавської обласної ради Василь Стасовський подякував Миколі Лисенку за активну громадянську позицію та неспокійну вдачу, яка повсякчас наштовхує художника на нові цікаві ідеї та задуми.

Також на виставку, привітати митця з його творчим доробком та ювілеєм, завітали завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Віталій Кусков, заслужений працівник культури України, директор публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди Микола Булда, митсткиня Ольга Розсохань, директор літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди Микола Соляник, друзі художника Тетяна Ущапівська та Ніна В’язовська, які побажали йому міцного здоров’я, творчих звершень та здійснення усіх планів і задумів. В свою чергу Микола Якович пообіцяв не зупинятися на досягнутому та радувати й надалі свої земляків новими рукописними роботами.

Додали усім присутнім на виставці гарного настрою вихованці дитячої мистецької школи: ансамбль бандуристів та квартет гітаристів під керівництвом викладачів Дарини Давиденко та Олександра Борисенка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь