Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Патронат над дитиною

Дата: 22.05.2023 12:59
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

Патронат над дитиною – професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий погляд, виховання та реабілітацію в сім’ї патронатного вихователя дитини, яка перебуває в складних життєвих обставинах та одночасне надання спеціалістами інтенсивних підтримуючих послуг її батькам для вирішення проблем, що призвели до розлучення з дитиною.

Дана послуга є професійною діяльністю забезпечення патронатним батькам робочого місця як професійним вихователям) та фінансування за рахунок державного бюджету.

Грошове забезпечення патронатного вихователя становить 5 прожиткових мінімумів на місяць (13 тисяч гривень).

У разі, коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків на кожну дитину, але сумарно не більше як на 50 відсотків.

Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину у розмірі 2,5 прожиткових мінімумів( на дітей до 6 років становить 5 502.50; на дітей від 6 до 18 років становить 6 860.00) та 3,5 прожиткових мінімумів на дитину з інвалідністю ( дітей до 6 років становить 7 703.50; дітей від 6 до 18 років становить 9 604.00).

Діти можуть перебувати у родині патронатних вихователів протягом 3-х місяців, максимум 6 місяців для прийняття оптимального рішення яке б відповідало потребам дитини.

Соціальними службами проводиться аналіз житлово-побутових умов кандидатів у патронатні вихователі, а саме окремої дитячої кімнати, облаштованої ліжком, шафою, столом для навчання та ігор. Також кандидати подають довідки про стан здоров’я та мають бути певного віку.

Кандидати у патронатні вихователі направляються на навчання до Полтавського обласного центру соціальних служб.

За довідками звертайтеся:

Відділення соціальної роботи  Центру надання соціальних послуг селищної ради - смт.Чорнухи, вул. Центральна, 28, каб. №8 або Служба у справах дітей виконкому селищної ради - смт.Чорнухи, вул..Центральна, 39, другий поверх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь