Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє

Дата: 09.02.2022 14:35
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

ЯК УБЕРЕГТИ СВОЄ ГОСПОДАРСТВО ВІД ГРИПУ ПТИЦІ!

За останні роки в Європі ускладнилась епізоотична ситуація щодо грипу птиці. Спалахи захворювання реєструються у переважній більшості країн, у тому числі, тих, що межують з Україною.

Україна розташована на перетині кількох міграційних шляхів перелітних птахів, тому ризик занесення збудника грипу птиці з дикими перелітними птахами з неблагополучних країн, територій та зон існує постійно. Особливо під час весняної і осінньої міграції та в роки аномально теплих зим цей ризик істотно підвищується.

Важливо знати громадянам особистих селянських господарств!

Фото без опису

Щоб вберегти птицю, на час міграції диких птахів домашню птицю слід тримати ізольовано, у закритих приміщеннях або вольєрах, не допускати її вигул на гуртових пасовищах, ставках, річках та інших водоймищах, що унеможливить контакт з дикою перелітною та синантропною птицею (горобці, ворони, голуби тощо). При виявленні трупів загиблої птиці негайно повідомляти державні установи ветеринарної медицини.

При підозрі захворювання чи загибелі птиці необхідно звертатися до спеціалістів Чорнухинської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Якщо у Вас захворіла чи загинула птиця або Ви виявили загибель дикої перелітної птиці на водоймах – НЕГАЙНО повідомляйте спеціалістів ветеринарної медицини, які обслуговують дану територію (05340) 5-20-46, та/або Лубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за телефоном (05340) 5-14-07.

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь